Zwart-wit panorama

Zwart-wit panorama
Hierbij een bewerking van een oude vakantiefoto in Photoshop. ik heb het volgende gedaan:
1. Twee foto’s gecombineerd tot panorama
2. Conversie naar zwart/wit
3. Strak blauwe lucht weggehaald
4. Andere lucht met wolken met zon (of maan) ingevoegd
Klik vooral even op de foto, zodat deze in de volle breedte wordt weergegeven.

Ik hoor graag jullie reactie!

3 reacties

  1. Mooie bewerking, Maarten! Leuk he? Dat combineren van foto’s. Zeker als je daar de sfeer van de foto mee kunt beinvloeden. De compositie vind ik ook mooi, zo uit het centrum. Bij zwart-wit gaat het toch vaak om de toon van de foto en de contrastomvang en die is hier, vind ik, prima.
    Wat de naam op de foto betreft . . ja, dat is een puntje zodra je foto’s op het internet plaatst. Ze kunnen er zo mee vandoor gaan. Kleine bestanden die in print pixelig worden is mijn manier maar je kunt er op alle manieren mee omgaan. Een watermerk is wat ook veel wordt toegepast (Getty Images!!!) dus je bent in goed gezelschap.

  2. Je bent creatief bezig geweest Maarten, complimenten. Mooie compositie met dat huisje en dat groepje bomen/struiken. Toch wat punten van kritiek, sorry. Het gaat hier om een scene overdag, en ik zie de maan (het is niet de zon, die is kleiner en veel helderder). De wolken lijken meer op rookwolken, of er een bosbrand aan de gang is. Ik zie graag echte wolken op de foto. Tenslotte, zet aub niet aandachttrekkend groot je naam op foto’s, óf heel klein in een uiterste hoek, óf helemaal niet. Namen op foto’s leiden de aandacht af van belangrijker details en dat vind ik zonde. Gr. Arie

Geef een reactie