4 reacties

  1. Joh, ik maak er geen welles nietes verhaal van Hans. Als jij zegt niet extra verscherpt te hebben neem ik dat van je aan, ik gebruik ook geen LR. Neemt niet weg dat jouw bewerking mij niet enthousiast maakt. Dat komt ook mede omdat ik dergelijke landschappen niet graag ik zwart-wit zie maar gewoon in natuurlijke kleuren. Verder, dat heb ik eerder geschreven, vind ik die toegevoegde ruis lelijk maar dat is persoonlijk hoor. En nog even die sprieten wegpoetsen want daar trekken mijn ogen steeds naartoe. Hopelijk – en daar ga ik vanuit – vind ik jouw volgende geplaatste foto wel super. Grtjs, Arie

  2. Arie, ik heb het nagekeken, maar bij de export uit LR heb ik niet verscherpt. En hoe kun je zien dat de foto te veel is verscherpt? Anders komt het uit de omzetting naar zwart wit in LR

  3. Hallo Arie, bedankt voor je reactie. Deze foto is genomen met mijn telefoon (modus HDR) en nabewerkt in Lightroom waar de foto omgezet is naar zwart wit en verder gecorrigeerd. De ruis heb ik zelf ingebracht omdat ik vind dat dit sfeer geeft aan een foto. Verscherpen heb ik als het goed is niet gedaan in LR, dat moet uit de telefoon komen.

  4. Nou Hans, dat ziet er dreigend uit, die lucht ! Goed die naderende bui in beeld gebracht Hans. Over de bewerking heb ik wat kanttekeningen. Hij is kennelijk nabewerkt in Silver Efex. Je hebt gekozen voor eentje die veel ruis, met name in de lucht, tot gevolg heeft, waarschijnlijk met extra veel contrast. Dat is weg te filteren, die ruis. Hij is ook m.i. nogal stevig naverscherpt. Tenslotte zou ik die sprieten op de voorgrond wegpoetsen of klonen, die staan wat hinderlijk in beeld. Groeten, Arie

Geef een reactie