Vorkje prikken – Maarten Karnekamp

Vorkje prikken – Maarten Karnekamp

We willen allemaal graag – het liefst buiten de deur – een vorkje prikken.

EOS R – EF100 f/2.8 macro met tussenring – f/40sec f/11 ISO 800

8 reacties

 1. Dag Maarten, ik ben benieuwd naar de scherptediepte in de andere foto’s van je serie.
  Annemieke

 2. Maarten, als je op ‘recent werk’ klikt dan kom je op de site met de recente uploads van de leden. Daar staan kleine foto’s op met de naam van de makers en wat tekst. Die kleine foto’s heten ‘uitgelichte afbeeldingen’ en kan je instellen als je het bericht voorbereidt. Klik op afbeelding bijvoegen, dan zie je links ‘uitgelichte afbeelding’ staan. Daar klik je op en kom je op de foto-bibliotheek waarop je je geuploade foto’s vindt. Daar maak je een keuze (als het 1 foto is dan is het uiteraard makkelijk). Dan verschijnt in het bericht rechts onderin dat gekozen fotootje. Dat is eigenlijk alles. Verder doe je alles zoals je eerder hebt gedaan. Kortom, het staat wat netter als er op de site foto’s bij de recente berichten staan. Die uitgelichte afbeelding kan je ook achteraf toevoegen door de foto te bewerken (wat ik dus gedaan heb). Als iets niet duidelijk is laat het me weten, of vraag het aan Pieter, die weet er nog meer van dan ik. Gr. Arie

 3. @ Arie,

  voordat ik alle foto’s er op zet (het is nu een serie van 6); kun je even uitleggen wat je doet/bedoelt met het uitlichten van de foto?
  Ik hoor het graag (en wellicht ontbreekt dat nog aan mijn handleiding 🙂 )

 4. Leuke foto Maarten.

  Het werkelijke vorkje prikken zit er helaas voorlopig niet in (buiten de deur).

  Inderdaad leuk als serie, volgens mij hebben René en Pieter zich ook al eens op het bestek gestort.

 5. Heel leuk gedaan Maarten. Heb je er maar één gemaakt of een serie? Lijkt me leuk, een serie van 5 met verschillende standen van de vork. Voor de goede orde, wil je voortaan de uitgelichte afbeelding instellen? Heb ik nu voor je gedaan.

Geef een reactie