Vorkje prikken – de serie – Maarten Karnekamp

Vorkje prikken – de serie

Hier is de hele serie “Vorkje prikken”. Het zijn er zes geworden!  Ik hoor graag welke volgens jou uit de serie moet om er een serie van 5 (of minder) van te maken.

5 reacties

 1. Ik kijk naar foto 2 en foto 6. Allebei een lepel en een vork. In foto 2 een organisch geheel. In foto 6 is dat onduidelijk. Mijn keuze zou dan toch foto 2 zijn.

 2. Tja Maarten, met zoveel goede adviezen, heb je die van mij niet meer nodig.

  Binnen jouw bestaande serie van 6 vind ik 1 niet passen, dat is een detail foto en nr.4 heeft een afwijkende donkere achtergrond.

  Kortom wil je een serie van 5 dan moet je nog wat foto’s maken.

  mvg, Peter.

 3. Goedemorgen Maarten,
  Met belangstelling keek ik na je eerste foto uit naar je andere foto’s voor de vorkenserie. De kracht van een goede serie zit in het feit dat de foto’s elkaar versterken. Bij het samenstellen van een serie kun/moet je je afvragen wat er gebeurt als je een of meer foto’s weg zou laten. Blijft het verhaal van de serie overeind, dan kun je die foto’s dus gewoon missen en voegen ze aan het verhaal niets toe. Foto 3, 4 en 5 zijn vrijwel identieke beelden en daarvan zou je er één kunnen kiezen.
  Foto 1 vind ik qua beeld en onscherpte niet passen bij de andere foto’s. Dan heb je over: Foto 2, eentje van 3/4/5 en 6. Als je daarover tevreden bent, zou dat een serie van drie kunnen zijn. Wil je een serie van vijf, dan zou je nieuwe opnamen kunnen maken, met in het achterhoofd: voegen die wat toe? en bijvoorbeeld de suggestie van Arie.
  Ga voordat je aan een serie begint, afspreken met jezelf hoe je de definitieve presentatie van je foto’s er uit wilt laten zien. Welk formaat krijgen je foto’s? Collage? Inlijsten?
  Dan komt ook nog aan de orde de volgorde van je foto’s in de serie. Maar zo ver zijn we nu nog niet.
  Kun je verder met deze tips?
  Succes!

  Annemieke

 4. Leuk creatief idee Maarten, goed gedaan. Persoonlijk zeg ik een serie van 5. Waarom? Nr. 4 hoort er niet bij, is bijna identiek aan 3 en heeft een heel andere tint grijs,donkerder dan de anderen. Ook eens een zwarte glimmende acrylplaat geprobeerd? En iets met 2 vorken, b.v. in elkaar gehaakt o.i.d.?

Geef een reactie