5 reacties

 1. Nog iets toe te voegen. Je zou de achtergrond minder druk kunnen maken door de eenden weg te retoucheren, of in ieder geval een stuk van de bovenkant afsnijden. De overige eenden zijn makkelijk weg te poetsen, je houdt dan als achtergrond alleen het water over.
  Arie

 2. Alleen iets over de bovenste foto. De vogel staat er prima op, goed scherp. Wat mij wel stoort is de achtergrond die ik veel te druk vind. Dat bedoelt Pieter ook en noemt de bokeh. Te meer daar de vogel bijna dezelfde kleuren heeft als de achtergrond. Ook de eenden in het water helpen niet in dat opzicht. Maar je hebt wel een goed moment gekozen om af te drukken.
  Arie

 3. Ik wil ook even reageren op de tweede foto van de ganzen, Ik ben het met Pieter eens. Als de onderste gans er af valt is de mogelijkheid er om de andere ganzen iets meer naar rechts te plaatsen , zodat ze op ongeveer een derde van de foto geplaatst zijn . Er is dan voldoende ruimte voor de vogels om vooruit te kijken.
  Mooie foto’s , en ook aardig gelukt in volle vlucht.

 4. Mooi GertJan,
  Vooral de bovenste! Mooie diagonaal en de scherpte op de goede plek. Heb je de EXIF-gegevens ook van de foto? Ik ben wel benieuwd welk diafragma je hebt gebruikt. En dan gaat het erom hoe onscherp je de achtergrond wilt hebben. ( BOKEH )
  Van de tweede foto vind ik de symmetrie van de twee bovenste vogels mooi. Misschien kun je die twee eruit snijden en de onderste eraf laten? Het is een kwestie van uitproberen ( . . en van smaak, natuurlijk) maar het is een poging waard. Je hebt altijd het origineel nog.
  Pieter

Geef een reactie