3 reacties

  1. Bedankt voor jullie reacties. Arthur, ik heb geen 300 mm, deze zijn gemaakt met een compactcamera met vaste 24-70 mm lens. Ik kan wel de achtergrond meer vervagen natuurlijk maar dat vind ik niet nodig. De achtergrond moet nog wel herkenbaar blijven, geen vage boel. Maar kwestie van smaak. Pieter, ben het met je eens, goede suggestie. Zal vaker dit soort foto’s maken, misschien met nog meer tussenfasen. Arie.

  2. Ja, de gebruikte lens is minstens zo belangrijke informatie als alleen het diafragma, denk ik. Dat geldt ook voor de afstand tussen camera en hek. Spelen met het diafragma, zoomstand en de resulterende scherptediepte is een interessant experiment. Misschien willen andere leden ook eens zo’n 2-3 varianten van 1 opname op RECENT zetten.

  3. Met diafragma 1.8 verwachtte ik de onscherpte van de achtergrond nog meer dan ik hier zie. Als de foto met een telelens was genomen zou het huis zeker onscherper zijn geweest en was het hek er nog meer uitgesprongen

Geef een reactie