Sportreportage schaatsen – Arie Glimmerveen

Gemaakt op internet van een rechtstreekse schaatsreportage van de NOS. Het gaat hier om de teamsprint, gewonnen door Nederland. Gemaakt met mijn tablet door beelden vast te leggen met een speciale app, en deze voorzien van wat commentaar.

2 reacties

 1. Hoi Pieter,
  Ik dacht zo, ik zal niet vooraf haarfijn uitleggen hoe ik de foto’s maak anders komt er geen reactie c.q. dialoog. Er zijn meerdere mogelijkheden om bewegende beelden om te zetten in foto’s, mits je timing goed is natuurlijk. Met een laptop druk je de Windows toets en de PrintScreen toets tegelijk in, dan maak je een foto tijdens een uitzending op internet. Mijn Android tablet heeft geen Windows toets dus moet je een app installeren. Ik maak gebruik van ScreenShot Makkelijk, die maakt foto’s in redelijk hoge resolutie waar je maar wilt in een uitzending via b.v. een stream of zoals hier een NOS uitzending op hun site. Voor de goede orde, je maakt dus geen foto’s met een cameralens maar met de software van de app. Die foto’s stuur ik via mail naar mijn PC waar ik ze kan bewerken. Met mijn Samsung Android mobiel kan het ook, door de aan-uit toets en de clear toets onderin tegelijk in te drukken.
  Met andere woorden, je hoeft geen fototoestel te gebruiken om foto’s op internet te maken.
  Vind je het wat, of vind je het helemaal niets?
  Groeten,
  Arie

 2. Welke app, Arie? Apple of Android? Wat is het verschil met een foto die je met je camera maakt? Met andere woorden: doet die app iets dat de normale camera-app niet doet?

Geef een reactie