CREATIEF m.d. camera

De werkgroep CREATIEF bestaat uit: Nannette Tiesema en Pieter Sleeboom.

We werken met kortlopende projecten waarbij we iets proberen te bereiken en gezamenlijk oplossingen proberen te vinden voor hobbels die je altijd tegenkomt als je iets nieuws probeert te realiseren. Dit jaar willen we samen weer projecten aanpakken. Dat kan van alles zijn maar de leidraad is wel steeds iets rechtstreeks uit de camera te laten komen.De volgende projecten zijn nu geweest of zitten in de “pipeline”:
Project 1: Knallende kerstballen
Project 2: Low Key tegenlicht opnamen met portretten
Project 3: De vonkenregen
Project 4: Minimalistische fotografie (Nu een aparte werkgroep MINIMAAL)
Project 5: HighKey opnamen maken en nabewerken.
Project 6: (wordt aan gedacht)  Het fotograferen van “explosie” foto’s. Dat kan op allerlei manieren: in- en uitzoomen tijdens een langere belichting, extreem groothoekig fotograferen, fotograferen door de voorruit van een auto of gewoon een passend onderwerp vinden waar de lijnen vanuit een centrum naar de randen lopen.

Explosie-01<   Dit is een foto van herfstbladeren die op het water in een vennetje in Oisterwijk dreven. Tijdens het belichten is de zoom in en uit geschoven.

 

 

 

 

Explosie-02< Dit is een opname van een klimmende winde waarbij de lijnen in de foto meer het explosie effect suggereren dan de opname techniek op zich.

 

 

 

 

 

Explosie-03< Deze foto is genomen met een groothoek -24mm- dicht op de distel genomen en scherpgesteld op de basis van de distels zodat de meeste stekels naar onscherp weglopen.

Het zijn maar 3 voorbeelden van wat je zoal kunt experimenteren gewoon bij de sloot of boven de vensterbank

 

 

Geef een reactie