Schaduwen – Pieter Sleeboom

Mensen in de schaduw geeft silhouetten. Daar kun je mee spelen.

Dit is een dubbel portret. Naast elkaar gezet in Photoshop.

Schaduwen die doorlopen in het echte werk is lastig te vinden. Thuis, ‘s morgens vroeg, lukte het ineens wel.

Een schaduw-selfie op een mozaiek vloer. Nog niet wat ik wil, maar zoiets moet het wel worden.

Dit is een uit de oude, analoge doos (zie rood en geel filter). Selfie-avant-la-lettre van een fotograaf. De camerariem enz hoort er gewoon bij.

2 reacties

  1. Tja, die lap en die gekke gele plank die erdoorheen loopt. Daar vervang ik denk ik alleen de kleur van zodat hij minder opvalt. De lap kan ik wel wegshoppen. Dat is inderdaad beter.
    De haren zijn zo weg maar de rafel randen kosten wat meer tijd. Ik heb het silhouet via drempel niveau harder gemaakt en dan gaan alle huidhaartjes mee met de behandeling. Het was een eerste poging met dit effect dus ik zoek nog wat andere silhouetten om te kijken of het daar beter mee kan.
    Eigenlijk wil ik de silhouetten van een stel. Dat past mooi denk ik maar die opnames moet ik dan nog maken.

  2. Hoi Pieter,
    Zien er goed uit, mooie composities. Die silhouet collage is heel goed gevonden. Ik vind de laatste het beste, ondanks dat het een analoogje is. Let wel op de afwerking van de foto’s, daar heb je weinig tijd aan besteed, met name de silhouet foto (randen zijn rafelig), bij de 2e zaten twee haren op de lens en bij de mozaiekfoto zou ik die lap wegretoucheren bovenin. Arie

Geef een reactie