4 reacties

 1. Hoi Hans,
  Hartelijk dank voor je reactie.
  Over je bewerking die ik per mail ontving, ik heb de oorspronkelijke foto bewerkt in Silver Efex en had in 1e instantie ook een resultaat als van jou.
  En dat wilde ik nou juist vermijden. Het effect is een ‘vuile’ muur dat de aandacht wegtrekt van het hoofddetail, het raampje met schaduw.
  Ik heb er bewust een minimalistisch effect aan willen geven door de structuur van de muur te minimaliseren, dus sterk op te lichten.
  Overigens, de oorspronkelijke kleur van de muur, zoals heel veel muren van huizen in Marokko, is roze. Ramen zijn altijd heel klein. Soms is dat een vreemd gezicht, een enorme muur en daarin een heel klein raampje.
  Gr. Arie

 2. Mooie foto in zwart wit, past ook goed bij het onderwerp. Alleen had ik graag wat meer structuur in de muur willen zien, hij is nu nogal “vlak”, of is dat bewust? Ik heb een kopie van de foto in Silver Exef pro getest, en dan blijken er nog veel details nog in de muur te zitten die nu niet zichtbaar zijn.

 3. Hoi Arthur,
  Bedankt voor je gewaardeerde reactie.
  Voor de goede orde, het is geen grote witte muur maar een grote roze muur. Ik heb de foto omgezet in zwart-wit. 80% van de (oudere) huizen in Marokko zijn roze. Dat raampje ziet er inderdaad vreemd uit. Toelichting: Bijna alle raampjes in de oudere huizen in Marokko hebben óf een traliewerk, of kunstig gesmeed hekwerk, die raampjes zijn ook allemaal klein. Dat laatste is hier het geval. De zon maakt natuurlijk die vreemde schaduw, die schijnt schuin van bovenaf vanaf rechts.
  Gr. Arie

Geef een reactie