Portret #5

Verleidende blik ofwel zonet wakker8 IMG_2337Richard Avedon is een van mijn favoriete fotografen. Hij was een van de eersten die veel beweging in portretten en modefoto’s toepaste. Dit is hier in de verste verte niet mee te vergelijken maar er wel door geinspireerd. Wat vinden jullie ervan?

PSL_4039_edit

3 reacties

 1. Ik kan de foto wel waarderen. Het witte vlekje wegwerken, dat mag. Nog iets afsnijden (suggestie van Arthur), laat beide versies maar op een maandagavond zien. De mooie zachte, zwart-witte achtergrond én de haren in beweging geven de foto iets extra’s. Ja, zeer geslaagd portret!

  gr. Thom

 2. Hoi Pieter,
  Knappe meid heb je hier vastgelegd. Even zonder dollen, Richard Avedon heeft vele beroemdheden vastgelegd, de meeste in nogal potsierlijke houdingen en vreemde gezichten. Maar……….hij blonk heel erg uit in zwart-wit portretten. Om nu te zeggen, jouw foto moet in zwart-wit, dat nu ook weer niet denk ik. Ik vind de compositie heel goed, ook de bewerking. Het enige dat mij een beetje stoort zijn de haren van deze dame. Allereerst de onscherpte, maar nog meer de kleur, die vind ik totaal niet passen in het geheel van deze compo. Dan toch maar in zwart-wit ?
  Groeten, Arie

 3. Pieter,
  Is deze foto tot stand gekomen door een plaatje uit een film te nemen of heb je deze foto in een keer zelf genomen.
  Ik vind dat er behoorlijk wat beweging in zit en toch nog vrij scherp, Ik zou zelf aan de onderkant van de foto nog iets afsnijden.
  Tot precies onder het borstzakje van het jasje. Ik krijg nu sterk het vermoeden dat de foto iets te veel van boven is genomen
  Ik kan me vergissen, maar met die uitsnede komt de plaat voor mij beter tot zijn recht.

  Arthur

Geef een reactie