Portretten (na)bewerken

Portret verzachten

Fotografisch streef je er altijd naar om de huid gaaf te laten maar er wel natuurlijk uit te laten zien. Flitslicht kan ongenadig zijn dus daar wat aan verbeteren is niet de werkelijkheid geweld aandoen maar juist meer benaderen. Sommige rimpels horen bij mensen. Moedervlekken kunnen ook in die categorie vallen maar jeugdpuistjes bijvoorbeeld zijn (hopelijk) een tijdelijk fenomeen dus die kun je makkelijk wegwerken zonder het model karakterloos te maken.
De delen van het gezicht die altijd scherp op de foto moeten staan zijn: de ogen, wimpers, wenkbrauwen, neuslijn, lippen, haren, kuiltjes in de wangen enz.
In deze film laten we zien hoe je heel precies de huid kunt verzachten. Het gebruikte programma is ADOBE Photoshop Elements Versie 7. Dat is belangrijk omdat in latere versies een maker in lagen aanbrengen veel makkelijker is gemaakt.  Het model is Annebeth.

Portret-DL1 Portret-DL2 Portret-DL3
Portretten
bewerken deel 1
Klik op de foto.
  Portretten bewerken deel 2
Klik op de foto
   Portretten bewerken deel 3
Klik op de foto,

 

 

n

 

 

 

Portretten bewerken in Lightroom. Een handleiding (incl. sneltoetsen)

Dubbel portretten maken.

Dubbel portretten kun je maken met je camera (Stel in het menu in: “Multi Exposure”) maar je kunt het ook doen in de nabewerking met Photoshop. Een Engelse handleiding vind je hier.

Double-portrait-05

Geef een reactie