Inspirerende fotografen

Louis_Daguerre_2Louis Jacques Mandé Daguerre (Cormeiles (bij Parijs), 18 november 1787 – Bry-sur-Marne, 10 juli 1851)wordt beschouwd als een van de uitvinders van de fotografie.
Hij vond het diorama uit en in 1826 maakte hij samen met de Fransman Nicéphore Niépce de eerste succesvolle foto. Daarna nam hij de ontwikkeling van een methode om op snellere wijze foto’s te maken ter hand. Lees meer . . .

Maar nu de Nederlandse fotografen die ons kunnen inspireren. Klik op de foto’s naar de websites van deze Masters of FIAP.

Master of FIAP:  Gijs van Gent

Master of FIAP: Huib Limberg

Master of FIAP: Frank Boots

Marcel van Balken

John Seegers

Anne-Marie Vermaat

Willem Diepraam

Peter Martens

biografie

Erwin Olaf

 

 

anselAdamsANSEL ADAMS
Amerikaans fotograaf, beroemd geworden door het zonesysteem en zijn foto’s van de Rocky Mountains in het bijzonder het nationaal park Yosemite in California.
sieff JEANLOUP SIEFF

Frans fotograaf. Beroemd geworden door zijn gebruik van het groothoek objectief en zijn mode en naakt fotografie. Zijn beste foto’s stammen uit de 60er jaren en zijn bijna uitsluitend in zwartwit opgenomen.

EDWARD WESTON

Edward Weston himselfDe fotograaf die van groente kunst maakte.

Voor hem geen mooie beschouwingen:

“Als je dat van mijn foto’s vindt, vind ik dat prima”.

 EdvanderElskenEd van der Elsken, Nederlands fotograaf voornamelijk bekend als de fotograaf die de tijdgeest van de 60er jaren goed wist te vatten in zijn foto’s van Amsterdam, Parijs, Hong Kong en Japan. Gebruikte de grove korrel van Kodak Tri-X om het rauwe leven dat hij fotografeerde te versterken.  Richard Avedon.

F-Avedon

Schermafbeelding 2015-12-02 om 20.51.20

 

Wat is je favoriete fotograaf?

Mail de info en een foto.

Meer fotografen . . . . .

Geef een reactie