Het Gebouw, Leiden – moderne architectuur – Arie Glimmerveen

Dit is een detail van een van de muren van dit architectonische hoogstandje aan het Arubapad in Leiden. Ik heb meerdere opnamen van dit gebouw gemaakt, zal ik t.z.t. eens laten zien. Groeten – Arie.DSC01067b

5 reacties

 1. Vlakken werken altijd he? Is het iets om hiervan allerlei varianten te maken te beginnen met zwartwit? Mooie plaat zoals ie is! Heb je ook dat je na het maken van zulke platen heel anders naar gebouwen gaat kijken. Dan ben je voortdurend op “vlakkenjacht”. Rotterdam is daarvoor wel de perfecte plek maar Leiden kan er ook wat van, blijkt. pieter

 2. Hoi Ellie,
  Bedankt voor je commentaar. Die groene kleur is echt, het blauw daarentegen is ietsje donkerder in het echt.
  Ik denk dat ik alle foto’s die ik van dit gebouw heb gemaakt als mijn persoonlijk thema zal beschouwen en deze maandag laat zien.
  Groeten, Arie

 3. Arie, wat een prachtige foto met deze groene en blauwe kleuren.
  Deze foto doet mij denken aan de muren in een museum in Berlijn.
  De muren daar met de dieren erop, hebben dezelfde groene tint, als jouw foto nu weer geeft.
  Heb je expres deze tint groen zo gemaakt?
  Vr. Gr. Ellie

 4. Dank je voor je commentaar, Arthur. Het blauw ietsje versterkt speciaal voor deze upload, vond ik wat ‘frisser’ overkomen. Maar is normaal ietsje donkerder. Ik zal t.z.t. wat meer foto’s laten zien, maar niet met opgefriste kleuren.
  Groeten, Arie

 5. Arie, heb je de kleuren hier nog wat versterkt ? De compositie vind ik erg sterk. mooie plaat.

Geef een reactie