Mijn foto van de week: de trap in de Winkel van Sinkel, Utrecht

Ik ben gek op trappen (=zelfstandig naamwoord!). Het was lange tijd mijn persoonlijk thema en het begint een beetje uit beeld te raken maar dit was wel weer een hele mooie trap en dan kan ik het weer niet laten. Deze keer in zwartwit met wat donkere vignettering. (Het was trouwens een hele klus om mijn voeten er niet op te krijgen.)
Opname: Nikon P7100, 1/30 – F2,8, ISO400 28mm (35mm-equivalent)

DSCN3301_B&W-vignette

2 reacties

  1. Ja hennie dat was zo’n keuzemomentje: Op de trap viel zonlicht door een raam. Ik had geen tijd om te wachten tot dat weg was (het gezelschap heeft geduld maar niet eeuwig). Verwijderen in de nabewerking leverde geen overtuigende echtheid op (dat is het sowieso niet natuurlijk). Als ik meer tijd had gehad zou ik een invulflits beneden hebben gezet om het centrum van de foto helderder te maken. Maar nogmaals . . . . geen tijd.

  2. Prachtige opname, Pieter (mijn eerste indruk was ‘het lijkt wel een Escher). Trappen fotograferen gaat je nou eenmaal uitstekend af. Heel goed die draaiing van de trap weergegeven. Je blik wordt als het ware als een kurkentrekker de diepte ‘ingezogen’. Prima DOF, de scherpte ligt waar hij m.i. moet zijn, in de ‘diepte’. Mooie grijswaarden.
    Groeten, Arie

Geef een reactie