2 reacties

  1. Hoi Pieter,
    Bedankt voor je leerzame commentaar. Ik heb daar ook detailfoto’s van uitgesneden, ik wilde in 1e instantie een registratie van deze situatie weergeven, eigenlijk meer als grap. Ook bij mij rezen er diverse vragen op, hoe komt die fiets daar ? Persoonlijk denk ik dat iemand is gepest door zijn of haar fiets (z.g.a.n. lijkt me) in de sloot te gooien, of eerder werd gestolen en op deze manier van de hand gedaan. Die is met allerlei andere rotzooi uit de sloot gebaggerd door de gemeente. Die handschoen vind ik ook lekker subtiel, ook deze heb ik uitgesneden maar de foto werd nogal korrelig.
    Arie

  2. Hoi Arie,
    Leuk om zoiets tegen te komen. Weet je nog . . . het thema verval? Technisch vind ik het groen iets te veel verzadigd. Voor dat rood op het frame van de fiets werkt het goed. Heb je ook details van de fiets genomen die “verval” uitstralen? Dan valt er soms meer te raden n.a.v. de foto. De rechterhelft van de foto vind ik saai, voegt ook weinig toe aan de foto op zich.
    Als de scene bekijk denk ik dat een close-up van het volkomen overwoekerde handvat met rem met vaag op de achtergrond het frame en voorwiel (dus hier van rechts naar links gefotografeerd) een interessantere foto kan opleveren. “Wie vergat hier te remmen?” “Hoe is dit ongeluk gebeurd?” Hoe lang ligt die fiets hier al?” zijn dan de vragen die de bezoeker door het hoofd gieren. En wat dacht je van die handschoen, rechtsonder de fiets, op de voorgrond van een groothoek foto? Ook niet mis. Dit vraagt om “fotograferen op de vierkante centimeter” m.a.w. lekker schieten vanuit vele standpunten. Lekkere hobby!

Geef een reactie