Werkgroep

De Werkgroepen

Er zijn nu nu een aantal actieve werkgroepen:

1. De werkgroep NATUUR: Annelies Poelmann, Marjan Pleij en Agaath van der Oord.
  2. De werkgroep PORTRET: Cor Spierenburg, Leo van Leeuwen, Peter Prillwitz, Joke Honsbeek en Pieter Sleeboom
    We organiseren fotoshoots tijdens de DOE-avonden in de club maar ook huren we ruimten af om portretsessies te houden. We focussen op allerlei soorten portretten: Van Baby’s, tot dubbel portretten.
    Het plan is om ook buiten (op het strand in de stad, enz) portretten te gaan maken. Waar we op dit moment aan werken is om met diverse belichtingen portretten te maken en zo meer varieteit in onze portretten te realiseren.Ook de workflow voor een portretsessie van de afspraak tot het toesturen van de eindresultaten is waar we dit jaar aan willen werken.
  3. De werkgroep CREATIEF: Nannette Tiesema en Pieter Sleeboom.
    De eerste gezamenlijk afgesproken opdracht was het fotograferen van “explosie” foto’s. Dat kan op allerlei manieren: in- en uitzoomen tijdens een langere belichting, extreem groothoekig fotograferen, fotograferen door de voorruit van een auto of gewoon een passend onderwerp vinden waar de lijnen vanuit een centrum naar de randen lopen.
    Dit jaar willen we samen meer onderwerpen aanpakken. Dat kan van alles zijn maar de leidraad is wel steeds iets rechtstreeks uit de camera te laten komen. Creatief met Photoshop is een andere werkgroep.  Zie hieronder
  4. Straatfotografie & lokale fotografie:
    het fotograferen van onze eigen leefomgeving (Leiderdorp en omstreken), Leiderdorp – Oud en Nieuw. enz.
    Er zijn al enkele voorbeelden op onze site: Arthur Stiefelhagen fotografeerde Leiderdorp Oud en Nieuw (zie het Leiderdorps Weekblad) en Peter Prillwitz en Paul Holthaus volgden het straatfoto mentoraat van Peter Willemse (Fotobond) . Binnenkort is er een fototrip naar Amsterdam om straatfotografie toe te passen.  Zie ook de info onder LINKS
  5. De werkgroep GLAS is afgerond, althans het gezamenlijke gedeelte. Sinds deze werkgroep blijft GLAS een onderwerp voor velen van ons.
  6. De werkgroep WATER is bezig dit onderwerp uit te diepen.

Check het programma als je wilt weten wanneer je de resultaten van de bovenstaande werkgroepen kunt bekijken.

Welke andere groepen zouden binnen onze club kunnen worden gevormd? Als je zo naar de foto’s kijkt die worden gepresenteerd denken we aan de volgende groepen:

• Natuurfotografie: Vogels, viervoeters, bloemen, planten, bomen.
  • Landschapsfotografie
  • Creatief met Photoshop.  Ga uit je dak met photoshop of ga mooi, realistisch en smaakvol bewerken (zoals vroeger in de DOKA?)
  • Macro, Tabletop, productfotografie
  • Interieur fotografie & flitstechniek
  • Groep Focus Stacking ofwel: High Focus Range (HFR) Een manier om alles op je (macro) foto scherp te krijgen  (niet te verwarren met HDR: High Dynamic Range: dat gaat over belichten)

Het is teveel om op te noemen maar het doel is steeds om je aandacht (een tijdje) te richten op een onderwerp en dat uit te diepen. Wisselen van groep en meewerken aan twee of meer groepen kan ook. Dat hangt af van de tijd die je beschikbaar hebt en je (speciale 🙂 interesse.
Belangrijk hierbij is wel dat de band met de club hecht blijft. Regelmatig iets laten zien van wat je als groep doet is stimulerend voor anderen en voor jezelf. Houd de groep ook “open”. Als iemand lid wil worden kan dat per definitie. We kunnen altijd ruimte maken en tijd reserveren tijdens clubavonden om als groep te overleggen. (Schuifwand dicht en je kunt aan de gang)
Kortom: gaan met de geit.