FOTOBEWERKING

Volgende bijeenkomst: 23 april.

Contactpersoon: Pieter Sleeboom

1 foto plaatselijk verbeteren via lagen.

Om dit te oefenen, zoals we dat hebben gezien met de foto van de Morspoort in Leiden hier de link naar een filmpje waar hetzelfde wordt gedaan met een foto van de Hooglandse Kerkgracht. Zowel de donkere als de lichte delen worden bijgewerkt.
Om dat zelf te oefenen hier de link naar de foto van de Morspoort. De Morspoort is een JPG.
De Camera RAW converter start automatisch met een RAW-bestand. Als je dat wilt proberen, download dan de foto van Delft.

De kleuren in een foto vervangen

Volgende keer gaan we bespreken hoe je kleuren verandert. Laten we dat eerst zelf proberen uit te vinden. Er zijn veel filmpjes op het internet met uitleg. Werk 1 manier voor jezelf uit dan gaan we de verschillende manieren die we gevonden hebben volgende keer vergelijken. Hier is de foto die daar heel geschikt voor is (met dank aan Annemieke) . Geef alle mutsen een verschillende kleur!

De deelnemers aan de werkgroep FOTOBEWERKING zijn:
1. Leo van Leeuwen
2. Annemieke Ebbink
3. Nannette Tiesema
4. Joke Honsbeek
5. Peter van den Wijngaard
6. Caecil van Harteveld
7. Frits Schraverus
8. Peter Prillwitz
9. Paul Holthaus
10. Marian Luijendijk
11. Annelies Poelmann.
12. Arie Glimmerveen
13. Wilbert Devile
14. Hans Schipaanboord

 

Fotobewerken kan op zeer veel manieren en in zeer veel verschillende programma’s. Daarom wordt dit waarschijnlijk geen vaste werkgroep. (We moeten nog zien hoe het zich ontwikkelt maar als we bijvoorbeeld een Lightroom avond organiseren dan heeft het geen zin om te komen als je Lightroom nooit gebruikt.)
Daarom gaan we voor iedere bijeenkomst een bepaalde bewerking vooraf aankondigen zodat je kunt bepalen of je eraan deel wilt nemen of niet. Om de wensen goed in kaart te brengen stuur ik binnenkort aan bovengenoemden een enquete formulier toe om zo te kunnen turven wat het meest gevraagd wordt in de club. Daar beginnen we dan mee.

Je kunt je dus inschrijven op individuele bijeenkomsten die over specifieke onderwerpen gaan. Die worden ruim van tevoren aangekondigd. Voor deze bijeenkomsten geldt een maximum aantal deelnemers (6 voor de kleine kamer, meer voor de grote zaal)