Exposities Daguerre

EXPOSITIE DAGUERRE  – Zijlkwartier

Na de zomerstop van Daguerre willen we nieuwe foto’s van liefst álle leden ophangen in het Zijlkwartier.Er hangen nu foto’s met het thema ‘Dieren”, het volgende thema zal zijn:   ramen en deuren

We dagen jullie uit. Overal waar je komt, zie je ramen en deuren, maar hoe fotografeer je die?

• Recht van voren, of juist vanuit een heel andere hoek?

• Zijn de kleuren belangrijk of komt de compositie beter tot zijn recht in zwart-wit?

• Zie je een weerspiegeling in een raam?

• Wordt de aandacht getrokken naar dat leuke bloemetjesgordijn, dat verdorde plantje, of die kat voor het raam?

• Is er symmetrie of een bijzonder lijnenspel?

• Vind je dat ene detail meer de moeite waard dan de hele deur/het hele raam?

Afijn, vul maar aan! Hoe creatief zijn wij als fotograaf? Kunnen wij met dit thema de aandacht en nieuwsgierigheid vangen van bezoekers?
WAT?
Maak en kies jouw foto
druk die af.  (niet op glanzend papier i.v.m. spiegeling).
Je kunt lijst en passe partout die al hangen gebruiken.
WANNEER?
We hangen de foto’s maandag 9 september op.

Veel succes!  Veel plezier met dit onderwerp!!
Vol verwachting klopt ons hart….

De ‘zakelijke feiten’ weer even op een rijtje:

• 1 foto per lid
  • De lijsten we gebruiken zijn:
    Lijsten met buitenmaat 40 x 50 voor foto’s van 30x40cm (liggend of staand)
    Lijsten met buitenmaat 50 x 60 voor foto’s van 30x45cm (liggend of staand).
  • De passe partouts zijn naturel (gebroken wit)
    De leden leveren zelf de foto-met-passe partout
  • Het expositie thema is: RAMEN EN DEUREN.
  • Laat je fotografische ‘specialiteit’ zien.
    Fotografeer je graag in zwart-wit of heb je een eigen stijl in kleuren, bewerk je graag met invoegingen van andere elementen, ben jij goed in macro fotografie: alles mag! Het is boven alles de bedoeling om met deze expositie onszelf als fotoclub in een zo breed mogelijk spectrum te presenteren!

Expositie 2:

Wilbert heeft aangeboden dat we in zijn winkel (https://devirelijstenmakerij.nl) ook mogen exposeren in een speciale ruimte die hij daarvoor heeft ingericht. Hij levert dan ook de lijsten aan, geweldig! De datum daarvoor wordt nog bepaald, maar we kunnen wel al het thema voor die expositie verklappen: Architectuur!! (hebben jullie alvast iets om over na te denken dan wel mee aan de slag te gaan)

Ramen en Deuren - Foto: Caecil van Harteveld

Fototentoonstelling Marcel Batist

Bibliotheek Ypenburg
van 1 sept. tot 1 nov.
Bibliotheek Ypenburg (Den Haag)
thematisch fotowerk uit een reeks bezoeken aan natuurgebieden in Nederland.
De expositie telt 25 werken en heeft als titel: “HOLLANDSE LANDSCHAPPEN”.
Het weerspiegelt zijn eigentijdse visie op dit veelzijdige onderwerp.

openingsuren:
Ma. 13.00-18.00 uur
Di-vr. 11.00-18.00 uur
Za. 11.00-16.00 uur.

Adres: Schrabber 8, 2496 SR DEN HAAG

Al is het maar een speldenprik op de aardbol, Nederland herbergt desondanks een grote verscheidenheid aan landschappen. De invloed van de seizoenen en de variatie in het weer doen daar nog een schepje bovenop.
Zijn voorkeur voor de vroege ochtend en het laatste daglicht is duidelijk zichtbaar in deze expositie. Het tijdstip van de dag bepaalt in hoge mate de sfeer van het landschap.

“Met deze expositie wil ik uitdrukking geven aan wat mij boeit en bezighoudt. Het reflecteert mijn kijk op de typerende landschappen in Nederland. Ook al is elke m2 aangelegd, het blijft een heerlijke ervaring om er doorheen te trekken”.      Marcel Batist.